fbpx

0722570345

office@lady-blue.ro

Program livrari: L-S: 8-17 | D: 8-14

Program livrari: L-S: 8-17 | D: 8-14

Flori de primăvară pentru cele mai dragi femei

Primăvară se apropie cu pași repezi de noi. Martie este una dintre cele mai frumoase și sărbătorite luni din țara noastră, iar minunatele flori de primăvară inundă casa femeilor de pretutindeni. Și cum să fie altfel, când pe 1 Martie celebrăm Mărțișorul, iar pe 8 Martie le sărbătorim pe cele mai gingașe ființe din viața noastră: pe mama, bunica, iubitele și surorile noastre, fiicele noastre, cele mai bune prietene…

Flori de primăvară. Câteva curiozități despre ghiocel, lalele și zambile

Desigur, simbolul suprem al renașterii este ghiocelul – cea mai gingașă floare care reușește să străpungă zăpada rece, pentru a ne vesti venirea soarelui. Se spune că ghiocelul ar fi cea dintâi floare de pe pământ –  atunci când Adam și Eva au fost alungați din Paradis, pe pământ era zăpadă. Eva a început să plângă amarnic pentru că pierduseră Paradisul. Văzând suferința oamenilor, Dumnezeu a vrut să-i aline și să-i ajute să nu-și piardă speranța în mântuire, așa încât a transformat câțiva fulgi de zăpadă în ghiocei.

Lalelele, pe care noi le adorăm, după cum bine știți, sunt alte flori foarte iubite. Laleaua este privilegiată în multe colțuri ale lumii. De exemplu. pentru Olanda, este considerată floare națională, în timp ce în Turcia este văzută drept simbol al raiului de pe pământ.

Zambilele (Hyacinthus orientalis), colorate și foarte parfumate, sunt închinate zeului luminii, poeziei, muzicii și artelor, în general, Apollo. O legendă spune că cel mai drag prieten al lui Apollo, Hyacinth, un luptător spartan de o frumusețe răvășitoare, a murit într-o luptă. Apollo nu a reușit să-l salveze, iar sângele lui Hyacinthus s-a transformat în florile minunate pe care le oferim și noi primăvara, o dată cu renașterea naturii.

Freziile, cu parfumul lor dulce, ne fac întotdeauna zilele mai frumoase. Frezia a fost descoperită în Africa, iar un colecționar de flori rare (Christian Friedrich Ecklon), la acea vreme, a botezat floarea în onoarea unui bun prieten al său, medicul german Heinrich Theodor Freese.

Și dacă tot am menționat de Mărțisor, aflați că tradiția mărțișorului există la toate popoarele din sud-estul Europei, descendente ale tracilor. De exemplu, în Bulgaria, mărțișorul se numește marteniță.

Legenda Mărțișorului

În jurul mărțișorului există mai multe legende. Cert este că el există încă de pe vremea dacilor. Strămoșii noștri obișnuiau să sărbătorească prima zi din an de 1 martie, zi în care își legau la gât un șnur împletit, alb cu roșu.

Cu timpul, șnurului i s-a adăugat și un bănuț din argint, pe care dacii îl foloseasu pentru a-și cumpăra vin roșu, ca semn de bunăstare și prosperitate pentru noul an.

Alte legende spun că mărțișorul a fost împletit de Baba Dochia, în timp ce urca pe munte cu oile. Culoarea roșie a șnurului simbolizează iarna, iar albul primăvara, Mărțișorul fiind, în fond, simbol al întrepătrunderii celor două anotimpuri, așa cum deseori se întâmplă în luna martie.

Aranjamente și buchete cu flori de primăvara

Iată câteva dintre minunatele aranjamente și buchete marca Lady Blue, cu care le puteți suprinde pe cele dragi în această primăvară. Florile noastre se pot achiziționa fie din florărie (Piata Centrala – subsol), fie online –  livrăm florile prin curieri proprii în 4 ore de la plasarea comenzii. 

Dacă doriți un aranjament floral special sau un buchet delicat cu florile preferate, vă rugăm să ne contactați prin tel. 0722570345 sau 0757651651.  Ne puteți lăsa un mesaj pe pagina noastră de facebook.

Tag-uri: flori 1 martie flori 8 martie flori bacau flori de primavara flori pentru mama flori primavara bacau flori ziua femeii frezii ghiocei lalele zambile

Chat