fbpx

0722570345

office@lady-blue.ro

Program livrari: L-S: 8-17 | D: 8-14

Program livrari: L-S: 8-17 | D: 8-14

Flori de toamnă – curiozități și modele de buchete și aranjamente

Toamna este o încântare pentru toate simțurile: explozia de culori, parfumul fructelor care au dat în pârg, aerul rece care îți dă motive să te relaxezi cu o cană de ceai aromat și, desigur, numeroase flori de toamnă care ne înfrumusețează grădinile și casele.

În topul florilor de toamnă sunt cu siguranță crizantemele – reginele absolute ale sezonului, foarte rezistente și pe care le găsiți într-o varietate nemaipomenită de culori. Sunt urmate de dalii, gladiole, ochiul boului, anemone sau flori de piatră etc.

Flori de toamnă – știați că?

Împărații japonezi, uimiți și încântați de frumusețea crizantemelor, îți comandau tronuri decorate cu aceste flori minunate. În zilele noastre, în Japonia se celebrează „Festivalul fericirii”, dedicat acestei flori care a devenit simbol al Țării Soarelui Răsare. Alături de japonezi, și chinezii au o afinitate pentru acest simbol al toamnei, având un oraș care îi poartă numele.

De asemenea, asiaticii consumă ceai de crizanteme, despre care se crede că are proprietăți vindecătoare și protejează inima.

De cealaltă parte a continentului, de exemplu în Malta, crizantemele sunt asociate cu moartea și nu sunt ținute în casă cu rol decorativ, ci duse doar la înmormântări.

În funcție de culoare, crizantemele pot simboliza:

  • dacă sunt roșii, dragostea;
  • dacă sunt albe, loialitatea și sinceritatea;
  • dacă sunt galbene, o dragoste neîmpărtășită.

Daliile sunt aduse în Europa tocmai din Mexic, unde erau considerate drept florile zeilor. Aztecii o considerau floarea înțelepciunii și a puterii. De altfel, cei care conduceau armatele obișnuiau să își prindă o floare de dalie în piept. În Europa, floarea a fost folosită și la prepararea unui îndulcitor pe care îl foloseau în diverse rețete.

Simbol al eleganței, în funcție de culoare ei, dalia are mai multe semnificații:

  • dacă e roșie, reprezintă dorul puternic/arzător;
  • dacă e galbenă, semnifică iubirea;
  • dacă e albă, respectul și recunoștința.

Aranjamente și buchete cu flori de toamnă

Desigur, nu am fi putut rata acest sezon care ne încântă cu o paletă coloristică unică, fără să creăm câteva aranjamente florale și buchete cu flori de toamnă, ideale pentru a fi oferite sărbătoriților din acest sezon, fie că vorbim despre zilele onomastice (flori de Sf. Dumitru, flori de Sf. Mihail și Gavril, flori de Sf. Andrei) sau de aniversări. Iată ce minunății am pregătit pentru voi și cei dragi:

Lady Blue, florărie Bacău, îți oferă și posibilitatea de a comanda florile dorite prin intermediul magazinului online, asigurând, desigur, și livrarea acestora la adresa dorită. Programul de livrari este: L-S: 8-17 | D: 8-14. Având în vedere că va fi o perioadă mai aglomerată, te sfătuim să faci comenzile din timp.

Dacă vrei un aranjament floral special sau un buchet delicat cu florile preferate, te rugăm să ne contactezi prin:

Tag-uri: aranjamente aranjamente florare buchete florarie bacau florarie online flori de toamna lady blue

Chat